Проєкти

Нова українська школа

Нова українська школа: порадник для вчителя
Навчально-методичний посібник «Нова українська школа: порадник для вчителя» є продовженням навчальних тем, які опрацьовувались вчителями під час тренінгів. 
 
Відкрито реєстрацію для участі у заходах серпневої конференції педагогічних працівників
22 серпня 2017 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка відбудеться серпнева конференція педагогічних працівників (наказ Департаменту освіти і науки, молоді та спорту від 16.06.2017 № 637 «Про проведення серпневої конференції педагогічних працівників «Нова українська школа – 2017-2018 н.р. Старт чи продовження поступу»). 
 
НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ФОКУС НА ІНКЛЮЗІЮ
10 листопада о 14.00 в Університеті Грінченка (вул. Маршала Тимошенка, 13-Б) у рамках III Міжнародного конгресу зі спеціальної педагогіки, психології та реабілітології «Інклюзія в новій українській школі: виклики сьогодення» відбудеться панельна дискусія «НОВА УКРАЇНСЬКА ШКОЛА: ФОКУС НА ІНКЛЮЗІЮ».  
 
Лілія Гриневич: Кабмін затвердить новий стандарт початкової освіти найближчим часом
Новий Державний стандарт початкової загальної освіти наразі узгоджується в Кабміні і найближчим часом має бути затверджений – з 1 вересня 2018 року за ним навчатимуться усі діти, що підуть у перший клас. Пілотування стандарту вже проходить у 100 школах. 
 
Нова українська школа
Потрібна докорінна реформа, яка зупинить негативні тенденції, яка перетворить українську школу на важіль соціальної рівності та згуртованності, економічного розвитку і конкурентноспроможності України.
 
Просування громадянської освіти в початковій школі в контексті нових освітніх стандартів
Проект «Просування громадянської освіти в початковій школі в контексті нових освітніх стандартів» впроваджується Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
 
Нова українська школа: порадник для вчителя
Навчально-методичний посібник «Нова українська школа: порадник для вчителя» є продовженням навчальних тем, які опрацьовувались вчителями під час тренінгів. 
 
Як говорити з дітьми про інклюзію? Сім тематичних відео
Як пояснити дитині різноманіття світу і навчити поважати його? Як говорити з дитиною на теми інвалідності, розладів аутичного спектру та інших особливостей? Із інтенсивним запровадженням інклюзивної освіти в Україні це питання особливо гостро постає перед багатьма вчителями і батьками. Тому пропонуємо вам добірку відео, які просто і цікаво розповідають про складні теми і вчать толерантності. 
 
У МОН написали лист-роз’яснення про онлайн-курс для вчителів початкової школи (ДОКУМЕНТ)
Міністерство освіти і науки написало лист-роз’яснення щодо обов’язкового дистанційного курсу для вчителів Нової української школи. Його надіслали в обласні Інститути післядипломної пелагогічної освіти, департаменти, а також управління освіти обласних і Київської міської державної адміністрації. 
 
 
Конкурс для 100 експериментальних шкіл проекту «Нова українська школа» на участь у проекті «Просування громадянської освіти у початковій школі в контексті нових освітніх стандартів»
Шановні колеги! Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» запрошує Вас долучитися до пілотування навчально-методичних матеріалів для педагогів, батьків та учнів перших класів з формування громадянської компетентності, що є однією з базових компетентностей, передбачених Законом України «Про освіту» та Концепцією Нової української школи. 
 
МОН дало рекомендації, як облаштувати освітній простір Нової української школи
Міністерство освіти і науки видало рекомендації, зокрема, щодо меблів для Нової української школи. Про це йдеться у наказі №283 від 23 березня “Про затвердження Методичних рекомендацій щодо організації освітнього простору Нової української школи”, опублікованому на сайті Інституту модернізації змісту освіти. 
 
МОН затвердило перелік реабілітаційного обладнання для спеціальних освітніх закладів
Міністерство освіти і науки затвердило перелік корекційних засобів навчання та реабілітаційного обладнання для спеціальних освітніх закладів. Відповідний наказ №271 від 22 березня розмістили на сайті Інституту модернізації змісту освіти. 
 
Професійний стандарт учителя нового покоління і кращі НУШ-технології: у взаємодії між академічними спільнотами університетів і вчителями-практиками
Проєкт «Професійний стандарт учителя нового покоління і  кращі НУШ-технології: у взаємодії між академічними спільнотами університетів і вчителями-практиками» реалізується Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». 
 

Місія Всеукраїнського фонду "Крок за кроком":

  • сприяння втіленню освітніх реформ з реалізації особистісно-орієнтованої, інклюзивної освітньої моделі з активним залученням сімей і громад, шляхом проведення тренінгів для освітян, батьків, представників громадських організацій;
  • ініціювання та реалізації проектів, спрямованих на забезпечення рівного доступу до якісної освіти для усіх дітей, у тому числі дітей з особливими потребами, дітей – представників етнічних та національних меншин, сімей, які опинились у кризових ситуаціях;
  • залучення сімей і громади до освітнього та управлінського процесів.