Програма «Школа як осередок розвитку громади»
Slide
Slide
PlayPause
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow

Конкурсний відбір на фасилітований онлайн-курс “Почути голос дитини: культура демократії в дошкіллі”

Професійна і креативна тренерська команда «Демократичної школи» вже підготувала й актуалізувала завдання та матеріали, котрі допоможуть у повсякденній роботі ЗДО вже зараз.

Чому варто прийти на курс?

набір ДО лютии 2023 3.02 gimppng

Майже 800 заявок надійшло від педагогів дошкілля під час першого набору учасниць/-ків курсу “Почути голос дитини…”, що відбувся наприкінці 2022 року. Цілеспрямовані і вмотивовані команди учасників та тренерів не зупинили ні проблеми зі звʼязком, ні відключення електрики, ні повітряні тривоги, й усі 12 груп успішно завершили навчання.  

Скористайтесь і ви нагодою повчитися новим підходам креативно й інноваційно. Наш курс включає онлайн-компонент, який ще недавно зовсім здавався неможливим і невідповідним для потреб дошкілля. Ми підібрали саме ті ресурси, які стануть в нагоді  для роботи з дошкільнятами та їхніми родинами.

Курс покликаний допомогти педагогам дошкілля адаптуватися до змін, передбачених оновленим Базовим компонентом дошкільної освіти.

    Як спілкуватися та взаємодіяти на засадах взаємної довіри й поваги, розвиваючи співпрацю дитсадка, родини та громади?
    Як допомогти дітям вже з наймолодшого віку пізнавати й цінувати багатоманіття?
    Як створити умови, щоб кожна дитина була почутою, мала право на самовираження, повагу і рівне ставлення? 

Відповіді на ці та інші питання ви знайдете в процесі навчання разом з колегами та тренер(к)ами. 

Навчання на курсі допоможе спланувати педагогічну діяльність, пояснить як формувати соціально-громадянські компетентності дітей дошкільного віку та розвивати культуру демократії у закладі дошкільної освіти. 

Слухачі курсу також познайомляться з досвідом колег з різних європейських країн, які презентують можливі приклади створення доступного, безпечного, розвивального середовища, залучення батьків, участі дітей та батьків у житті дитячого садка.

Ми будемо ділитися досвідом, вчитися розвивати громадянські компетентності у дітей дошкільного віку, рефлексувати над тим, що вдається, а що потребує удосконалення. 

Для кого цей курс?

    для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти (адміністраторів, вихователів, практичних психологів).

Для кращої реалізації змісту курсу на практиці радимо залучити колег зі свого закладу освіти до проходження курсу. Подача заявок командою з кількох осіб буде перевагою при відборі. 

Що ми пропонуємо?

Змішаний курс, що складається з навчальних модулів для самостійного опрацювання та фасилітованих онлайн-зустрічей для спільної роботи та рефлексій. 

Тривалість навчання: 6 тижнів 

Курс передбачає: 

    Участь у одинадцяти фасилітованих онлайн-зустрічах  з тренер(к)ами двічі на тиждень (13:00 - 14:30)
    Опанування теоретичного матеріалу
    Виконання практичних завдань
    Роботу в групах
    Обговорення на форумі
    Проведення спільних рефлексій
    Проходження фінального тесту

Коли?

Початок роботи: 27.02.2023 року. Завершення курсу: 09.04.2023 року 

Тривалість курсу: 6 тижнів

Де? 

Навчальні матеріали розміщені на платформі онлайн-навчання Європейського центру ім. Вергеланда.  Доступ отримають зареєстровані учасники/учасниці курсу.

 Які умови участі? 

    Наявність доступу до Інтернету і комп'ютера з увімкненими камерою і мікрофоном у кожного/-ої учасника/-ці. Підключення за допомогою мобільного телефона обмежить можливість використання деяких навчальних ресурсів та взаємодію в групах.
    Присутність на всіх фасилітованих зустрічах з тренерками (нагадуємо, що маємо зустрітися 11 разів).
    Виконання домашніх завдань між онлайн-зустрічами.
    Мотивація до змін.

 Як зареєструватися?

Заповніть анкету  до 19 лютого 2023 року до 23:59. 

Результати відбору будуть повідомлені до 23 лютого 2023 року. 

Що отримають учасники й учасниці після успішного завершення курсу?

    сертифікат про 30 годин підвищення кваліфікації (1 кредит ЄКТС) за умови проходження від 81% до 100% курсу (виконання завдань та присутність на 8-10 онлайн-зустрічах);
    сертифікат про 15 годин підвищення кваліфікації (0,5 кредиту ЄКТС) за умови проходження від 60% до 80% курсу (виконання завдань та присутність на 6-8 онлайн-зустрічах);

Запрошуємо на навчання!

 

Курс розроблено в рамках Програми підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа», що реалізовується Європейським центром ім. Вергеланда та Міністерством освіти і науки України у партнерстві з Благодійною організацією “Центр освітніх ініціатив” та  Всеукраїнським фондом «Крок за кроком» й фінансується Міністерством закордонних справ Норвегії

Фонд в соціальних мережах

Місія Всеукраїнського фонду "Крок за кроком":

  • сприяння втіленню освітніх реформ з реалізації особистісно-орієнтованої, інклюзивної освітньої моделі з активним залученням сімей і громад, шляхом проведення тренінгів для освітян, батьків, представників громадських організацій;
  • ініціювання та реалізації проектів, спрямованих на забезпечення рівного доступу до якісної освіти для усіх дітей, у тому числі дітей з особливими потребами, дітей – представників етнічних та національних меншин, сімей, які опинились у кризових ситуаціях;
  • залучення сімей і громади до освітнього та управлінського процесів.